Yeni Korgan Kaymakamı Faruk DOĞRU Görevine Başladı

0
1815

101. Dönem Kaymakam adaylarının İçişleri Bakanlığının 10.06.2016 tarihindeki atama onayı ile Korgan Kaymakamlığı görevine Faruk DOĞRU atanarak görevine başlamıştır.

DOĞRU’nun göreve başlamasının ardından ilçe kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirildi.

Korgan Kaymakamı Faruk DOĞRU Kimdir ?

Faruk DOĞRU 1985 yılında Mardin’in Nusaybin İlçesinde doğdu. İlk ve Orta eğitimini Nusaybin’de, Yüksek öğrenimini 2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı.
Bir süre T. Halkbankası A.Ş’ de Kredilendirme Uzmanı ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nda Hazine Kontrolörlüğü görevlerinde bulundu. 2012 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Valilik stajını Aksaray’da Teftiş stajını Sinop (Durağan, Dikmen)’de tamamlayarak, Kaymakam refikliği görevini Şarköy/Tekirdağ ve Eşme/Uşak’ta yerine getirdi. Aydıncık/Mersin’de vekalet görevini tamamladı. 2013 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Rusya Federasyonu Saint Petersburg şehrinde görevlendirildi. Rusça dili ve Rusya devleti idari yapısı üzerine eğitim aldı. 20 ülkede araştırma ve inceleme gezilerinde bulundu.
mardinnews.com’un yayınladığı habere göre DOĞRU 7 Haziran 2015 seçimlerinde  görevinden istifa edip Mardin Nusaybinden Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olmuştur.
İyi derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir.
[php snippet=9]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz