Korgan’da Hakim’den Şaşırtan Karar

0
1366

Korgan Asliye Ceza Mahkemesi, ruhsatsız silahıyla yanlışlıkla arkadaşını yaralayan kişiye, üç arkadaşıyla Kızılay’a kan bağışı yapma ‘cezası’ verdi.

memurlar.net’in haberine göre: Ordu’nun Korgan ilçesi Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Samet Uysal, ilginç bir ‘ceza’ya imza attı.

Ruhsatsız silahının kazayla ateş almasıyla bir arkadaşını yaralayan 27 yaşındaki sanığın yargılandığı mahkemenin hakimi Uysal, yaralanan arkadaş şikayetçi olmayınca, Kızılay’a kan bağışı yapması halinde, sanık için verdiği 1 yıl 4 ay hapis ve 60 gün adli para cezası hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Hakim Uysal’ın, ağaç dikme, hayvan bakımı vb. ‘cezalar’ da verebileceğini hatırlatmasına rağmen, sanık kan vermeyi tercih etti. Bunun üzerine mahkeme, sanığın 5 yıllık denetim süresinin ilk 4 ayı içinde en yakın Kızılay noktasına kan bağışında bulunması ve 3 sağlıklı tanıdığını da bağış için götürmesine hükmetti.

[php snippet=9]

‘SAĞLIĞA FAYDALI’

Hakim Uysal, karar gerekçesinde, kan bağışının sağlığa faydalı olmasını, Türkiye’de kan bağışının ihtiyacı karşılamaya yetmemesini de göz önüne aldığını belirterek şunlara yer verdi:

“Kızılay, belirli sayıda kan bağışı yapanlara gümüş, bronz, altın madalya vermektedir. Bu sayede sanık onore edilecek, iyi davranışı karşılığında takdir göreceğini, kötü davranışının ise cezalandırılacağını öğrenecek, bir daha suç işlememesi konusunda fikirleri güçlenecektir.”

ÖRNEK OLSUN

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ilk kez böyle bir mahkeme kararı duyduğunu söyledi. Kızılay’a kan bağışının önemine vurgu yaparak sözkonusu kararın teşvik edici olduğunu belirten Dr. Kınık, “Bu iyi niyetli karar Kızılay’ı ve Kızılay’a kan bağışını onore ediyor. Kan bağışının önemi konusunda farkındalık yaratıyor. Umarız örnek olur” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz