Sakin Şehir Perşembe de Cittaslow Projesi

0
867

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Dünyanın 161’inci Sakin Şehir’i olan Perşembe’de turizm canlandırılması amacıyla hazırlanan 815 bin liralık “Sokak İyileştirme Projesi” için çalışmalar başladı.

Perşembe Belediyesi tarafından hazırlanan Sokak İyileştirme Projesinde ilk kazma vuruldu. Proje 20 gün içerisinde tamamlanarak sokaklar kullanıma açılacak. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, “Perşembe ilçemiz doğası, kültürü, tarihi ve turizm potansiyeli ile bir cazibe merkezidir. İlçemizin turizm yönüyle birçok özelliğinin bulunmasından dolayı Uluslarası Cittaslow Birliği tarafından Cittaslow (sakin şehir) felsefesine uygun görülmüş ve 2012 yılında birliğe üye kabul edilerek ülkemizde bulunan 957 ilçeden 9’unun sahip olduğu Cittaslow unvanını almıştır. İlçemiz bu özelliğinden, doğal, tarihi ve kültürel değerlerinden dolayı ulusal ve uluslararası düzeyde turistlerin ilgisini çekmekte ve her yıl ortalama 17 bin yerli, yabancı potansiyel turist ilçemizi ziyaret etmektedir. Cittaslow özelliği ve turizm değerlerinden dolayı ilçemiz diğer ilçelere göre örnek ilçe konumundadır. Bu yüzden ilçemiz temizliğinden çevre düzenine kadar diğer ilçelere örnek olmak zorundadır. Bu nedenle ilçemizde sakin şehir kriterlerine uygun doğa ve kültürünü yansıtan peyzaj, çevre ve meydan çalışmaları yapmak son derece önemlidir.” dedi.

Modern yerleşim alanına dönüşecek

Projenin içeriği ile ilgili de bilgiler veren Bahtiyar, şöyle konuştu: “Proje kapsamında; ilçemizin merkezinde bulunan ana arterlerin bakım, onarımların yapılması, ihtiyaç duyulan yeni çevrenin düzenlenmesi ve kullanılabilir yeni alanların oluşturulması ve bu sayede yukarıda bahsedilen olumsuzlukların giderilerek ilçemizin modern bir yerleşim birimine kavuşması için Kültür ve Turizm Bakanlığından yardım talep edilmiştir. Bakanlık tarafından sağlanan destekle birlikte Projemizin hayata geçmesini sağlayacağız. Gerekli desteğin sağlanarak böyle bir projenin bölgemizde yaşayan, ilçe turizmi için önemli faydalar sağlayan vatandaşların temiz çevreyi hak ettiğine inanıyoruz.” ORDU OLAY

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz