TMO Alım Yapmasaydı Fındık Fiyatları 5 Lira Seviyelerinde Olurdu

0
1949
TMO’nun yeni sezonda piyasada olup olmayacağı henüz kesinleşmemiş durumda. TMO piyasayı bekliyor piyasa TMO’yu. Çeşitli açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TMO’nun bu sezon piyasada üstlendiği işleve dair “Hükümet olarak o alımı yapmasaydık bugün korkarım ki fındık fiyatları 5 lira seviyelerine düşmüş olurdu.” dedi. Üreticileri mağdur etmeyeceklerini ve mecbur kalındığında alımların gerçekleşeceğini ifade etti.

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “TMO, düzenleme alımı yaptığını gösterdi. Mecbur kalındığında da böyle alımlar yapılabileceği ortadadır.” dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, fındık ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, 24 Nisan’da fındık alımı yapan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin  (TMO) gelecek sezonda sürdürüp sürdürmeyeceğine ilişkin de şunları aktardı: “Baştan beri söylediğimiz gibi, 3-5 tekelciye Karadeniz halkını mahkûm etmeyiz. Kötü niyetli tavırlara karşı da seyirci kalmayız. TMO’nun fındık alımı önemli bir karardır. Bu açıdan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Hükümet olarak o alımı yapmasaydık bugün korkarım ki fındık fiyatları 5 lira seviyelerine düşmüş olurdu.”

TMO’nun devreye girmesindeki asıl nedenlerden birinin de gelecek sezonun fiyatlarıyla ilgili olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “TMO, düzenleme alımı yaptığını gösterdi. Mecbur kalındığında da böyle alımlar yapılabileceği ortadadır.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz