TERZİLİ MAHALLESİ SÜLALELER VE SOYADLARI

0
1607

Köklüoğulları: Findekse’den gelmedir. Köklü, Köklükaya, Sekme ve Acerce soyadlarını taşırlar. Yenipınar Mahallesi’nde ve Beypınarı Köyü’nde akrabaları vardır.

Kara Velioğulları: Findekse’den gelmişlerdir. Findekse Bozvelilerden ayrıl­madır. Sülalenin bir kısmına Salioğulları denir. Sağdan soyadını taşırlar. Yenipınar Mahalle­sinde akrabaları vardır.

Yırtıkoğulları: Almaç soyadını taşırlar

Bayramoğulları: Tatarcık Mahallesi’nden gelmişledir. Dere soyadlarını taşır­lar. Tatarcık Köyünde akrabaları vardır.

Küpçenler: Gelekgiller ya da Kelekgiller denilir. Findekse’den gelmişlerdir. Dilek, Eyme, Hızlı, Gazi, Kırman, İşleme ve Ayra soyadlarını taşırlar. Hızlı soyadını taşıyanla­ra Karakaşlar; Gazi soyadını taşıyanlara Haydargiller; Kırman soyadını taşıyanlara Kör Ah- metgiller; İşleme soyadını taşıyanlara Keşoğulları: Ayra soyadını taşıyanlara Kara Mustafa- giller denir. Yenipınar Mahallesi ve Tepe Mahallesi’ndeki Küpçenlerle akrabalıkları vardır.

[php snippet=9]

Alimbaşoğulları: Niksar’dan Çamlı Mahallesi’ne, Çamlı Mahallesi’nden de Terzili Mahallesi’ne gelmişlerdir. Niksar’da akrabaları vardır. Türkü soyadını taşırlar.

Hacıimamoğulları: Findekse’den gelmişlerdir. Hacıimamoğlu ve Cabar so­yadlarını taşırlar. Cabar soyadını taşıyanlar Mahmutoğulları lakabıyla anılmaktadır. Yenipınar Mahallesinde akrabaları vardır.

Hacı Fettnkoğulları: Findekse’den gelmişlerdi t. ieç eoy adini taşıelar. Yeni- pınar Mahallesinde akrabaları vardır.

Güzeller: Büyük Akçakese Mahallesi’nden gelmişlerdir. Dar soyadını taşırlar. Büyük Akçaknse Mahallesi’nde akrabaları vardır.

Hatipgiller: Geniş bir ailedir. Findekse’de Müftüler sülalesinden ayrılmadır. Çelebi soyadını taşırlar. Yenipınar Mahallesinde akrabaları vardır.

Çetoğulları: Karakoyunlu Mahallesi’nin Kuzdağ Mıntıkası ile Korgan Dip Mahalle’de yoğun olarak bulunurlar. Korgan Köyü’nden gelmedir. Çetin soyadını taşırlar.

Göcekgiller: Beypınarı ve Karakoyunlu Mahalleleri’nde de akrabaları bulu­nurlar. Orta soyadını taşırlar.

Kaynak: Mustafa BOLGİ
Korgan Tarihi Coğrafyasının Altyapısı
“Korgan Tarihi Coğrafyası” ve mahalleler hakkında detaylı tarihi bilgilerin yanında yaşayan sülalelerle ilgili, kapsamlı geniş bilgiler içeren “Korgan Tarihi Coğrafyası” Kitabını almanızı öneririz.
Kitabı Satın Almak İçin

Mustafa BOLGİ {0539 412 11 80}

FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU (1)
Kanun Numarası : 5846
Kabul Tarihi : 5/12/1951
Resmî Gazete : 13.12.1951 / 7981
Bu yazı, Yazar Mustafa BOLGİ’den İzin alınarak yayınlanmıştır. İnternet sitemiz www.korganhaber.com kaynak gösterilerek yazının yayını yapılamaz. Yukarıda belirtilen kanun dışındaki eylemi gerçekleştiren, Yazar ve Yayın evinin uygulayacağı maddi ve hukuki yükümlülükleri peşinen kabul etmiş bulunur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz