Korgan (Obası) Yaylası

0
1771

Tepealan mahallesi sınırları içindedir. Korgan tepesi (1577m) Tuzla tepesi (1563m) Fındık tepesi (1626) arasında, Korgan ile Niksar ilçelerini birbirine bağlayan yol üzerinde kurulmuştur. Niksar yaylalarına da yakındır. Korgan ve Niksar ilçelerinden her türlü motorlu kara taşıtı ile yaylaya ulaşmak mümkündür. Tepe mahalle ve Dip mahalle halkı tarafından çıkılmaktadır. Hacı Kazı Zade Bekir Efendi Niksar sınırları içindeki Kadı Obasına çıkar iken oğlu Şükrü Efendi’de babasından ayrı olarak Korgan Obasını kurmuştur.

 

Kuruluşu 1925’li yıllara dayanır. 1994 yılından beri arada birkaç yıl kesinti olsa da Korgan Belediyesi tarafından Ağustos ayının ilk haftasında ” ORMAN GÜLÜ ŞENLİKLERİ” çerçevesinde güreşler, at yarışları, futbol turnuvası, folklor oyunları, havai fişek gösterileri, yöresel ve ulusal sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen müzik şölenleri ve pek çok etkinlikler düzenlenmektedir.

 

Yayla mevsimi başladığı andan itibaren sona erinceye kadar obada her çarşamba pazar (kıl pazarı diğer adı) kurulmaktadır. Aynı zamanda çok güzel mesire yeri olan bu yaylada kurulan pazar oldukça hareketli geçmektedir. Niksar ve Korgan ilçelerinin tam ortasında yer aldığından yaz mevsimlerinde her iki ilçenin karşılıklı ticaret merkezi durumuna gelmiştir. Soğuk suları ve çok lezzetli eti ile çevre il ve ilçelerden bir hayli yerli turisti bünyesinde toplamaktadır.

Kaynak: Mustafa BOLGİ Korgan Tarihi Coğrafyasının Altyapısı

2015 yılı 19. Orman gülü şenliklerinden kareler.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz