Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemeleri Başladı

0
1018

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındık ve yağlı tohumlu bitkiler destek ödemelerinin üreticinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Çelik, 940 milyon lira tutarındaki yağlı tohumlu bitkiler ve 812 milyon lira tutarındaki fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerinin, bugün üreticilerin hesabına yatırılmaya başlanılacağını bildirdi.

Bu sene tarımsal destekler için ayrılan bütçenin 8,5 milyar liralık kısmının haziran sonu itibariyle ödenmiş olacağını vurgulayan Çelik, toplam 940 milyon lira tutarındaki yağlı tohumlu bitkiler ve 812 milyon lira tutarındaki fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerinin bugün saat 18.00’den itibaren üreticilerin hesabına yatırılmaya başlanılacağını söyledi.

T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE ÖDENECEK

Çelik, desteklerin yatırılmasının, üreticilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre organize edildiğini belirterek, “T.C. kimlik numarasının son hanesi ‘0-2’ olanlar 17 Haziran itibarıyla, ‘4-6’ olanlar 24 Haziran itibarıyla, ‘8’ olanlar da 1 Temmuz saat 18.00’den itibaren destek ödemelerini almış olacaklar.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz