Pat-Pat’a Rakip Geldi

0
1623

Tarım aracı olarak üretilen Katsu sayesinde pat-pat kazalarında sık sık yaşanan ölümlerin sona ereceği kaydedildi.

Fişek Group bayi toplantısı ve Katsu lansman toplantısı Antalya’nın Belek turizm beldesinde bulunan Maritim Pine Otel’de yapıldı. Katsu tarım aracı Türk mühendisler tarafından iki yıllık çalışma sonrası üretildi. Tarım sektöründe kullanılan patpatların yerini alacak olan Katsu’nun en önemli özelliği, daha güvenli olması gösteriliyor. Katsu ile artık pat patlarda yaşanan devrilme sonucu ölümlerin son bulacağı kaydediliyor.

Fişek Gruop ailesi altında Agrives Genel Müdürü Mehmet Gergin, Katsu’nun yüzde 100 yerli araç projesi olduğunu, patpatla bu tarım aracının ayrılması gerektiğini söyledi. Katsu’nun bin 200 kilo yük taşıma kapasitesi bulunduğunu dile getiren Mehmet Gergin, “Belden beşik sistemi yapısıyla her türlü arazide 4 tekerin yere basmasını sağlayan böylelikle kaza riskini azaltan önemli bir projedir.” diye konuştu.

YILDA 15 BİN PAT-PAT SATILIYOR

Türkiye’de ve yurt dışında çiftçilerin nakil vasıtası olarak kullanabileceği bir segmentte araç olmadığını ifade eden Mehmet Gergin, “Halk arasında pat-pat olarak bildiğimiz yılda 15 bin adet pat-pat’ın kullanıma girdiğinden bahsediyorum. Bu pat-pat’lar bir araç hüviyetinde üretilmiş şeyler değil. Dolayısıyla bunlarda hiçbir güvenlik unsuru yok. Katsu tüm güvenlik unsurlarını içinde barındırdı. Gerek ulusal gerekse de uluslararası tüm standartları içerisinde bulunduran bir tarım aracıdır.” diye konuştu.

Seri imalat için son noktaya geldiklerini aktaran Agrives Müdürü Gergin, 2016 yılı için 3 bin araç üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

katsu pat pat katsu traktör resmi katsu traktör

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz