Fındık Fiyatlarındaki İstikrarsızlık Herkesi Endişelendiriyor

0
1971

Fındıkta tartışmalar bitmiyor. Bir taraftan fındık alıcı sayısında herhangi bir değişiklik olmadığı izah edilmeye çalışılırken diğer yandan fındık alıcı sayısının son 10 yılda %50 azaldığı iddia ediliyor. Gerek fiyatlarda gerekse söylemlerde oluşan dengesizlik en çok da üreticileri kaygılandırıyor. Sonunun nereye varacağı ise merak konusu.

KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, fındık fiyatlarındaki dengesizlik nedeniyle son 10 yılda fındık ihracatçısı sayısının yüzde 50 azaldığını söyledi.

[php snippet=8]

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, son yıllarda fındık tüketimi ve üretiminde düşüş olduğunu anlattı. Sürekli değişen fiyatların da sanayici ve ihracatçı sayısının azalmasına neden olduğuna işaret eden Sevinç, “Son 10 yılda fındık ihracatçısının sayısı yüzde 50 azaldı. Fiyat dengesizliği ihracatçılarımızı sürekli tedirgin etmektedir. Yapılması gereken şey üretimimizi artırmak ve fiyatların sürekli değişmesinin önüne geçmektir. Aksi durumda ihracatçı sayısı düşmeye devam edecek” dedi.

[php snippet=5]

Önlem Alınmalı

İhracatçı sayısındaki düşüşün yapılan ihracat oranına yansımadığını vurgulayan Sevinç, “Şimdilik bu düşüş ihracat rakamlarımıza yansımıyor ama gelecek dönemler için önlem alınmasında fayda olacaktır. Bu konuda fındık sektör temsilcileri önemli rol oynamalıdır” diye konuştu.
Sevinç, tüccar ve manav olarak bilinen fındık alıcılarının da son yıllarda ciddi oranda azaldığını söyledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz