Fındık Fiyatındaki Düşüş

0
744

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, serbest piyasada düşen fındık fiyatlarına ilişkin, “İhracatçılar bu fındığı satmak için çırpınan üreticinin pazarlama memurları gibidir” dedi.

[php snippet=5]

Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihracatçı kesiminin ticaretini piyasada oluşan fiyata göre yaptığına işaret ederek, “Piyasa fiyatını biz oluşturmuyoruz. Bunu bir türlü anlatamadık. Bunun birkaç ayağı var. Üretici, manav, tüccar, kırma fabrikası, Avrupalı sanayici ve dünya ekonomisi. Bütün bu ayakların bileşkesi sonucunda piyasada bir fiyat oluşuyor” diye konuştu.

[php snippet=5]

“İhracatçı o fiyattan alır, o fiyattan satar” diyen Sevinç, “Bu fiyat iyi fiyat ya da bu fiyat kötü diye bizim açımızdan bir şey söz konusu asla olamaz. Fındık pahalı ise bu fındığı pahalı alırız, fındık ucuzsa o fındığı ucuza alırız. Eğer bizi suçlayan kesimler bunun böyle olduğuna inanmıyorsa o zaman fındık işleme tesisi kurabilirler. Bugün herkesin çocuğu yabancı dil konuşuyor. İhracat yapmak o kadar da zor değil. Buyurun siz yapın. İstediğiniz fiyattan da fındığı alın. Sizi tutan mı var” ifadesini kullandı.

[php snippet=5]

Burada en son suçlanacak kesimin ihracatçı olduğunu vurgulayan Sevinç, “İhracatçılar bu fındığı satmak için çırpınan üreticinin pazarlama memurları gibidir. Biz bu fındığı daha çok satarsak ancak bu fiyat düşmelerinden yüksek rekolte karşısında üreticiyi koruyabiliriz. Biz sadece rekolte tahmini yaptık. Son 8 yıldır da yaptığımız rekolte tahmini tutmuştur. Bizim üreticiye söyleyeceğimiz tek şey budur. Fındık fiyatı arz ve talebe göre şekillenir. Lütfen herkes bunu böyle bilsin. İşin kolayına kaçarak kimse ihracatçıları suçlamasın” şeklinde konuştu.

Kaynak:http://www.findiktv.com/findik-fiyatindaki-dusus.html

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz