Fındık Fiyatına Kırmızı Et Modeli

0
906

Fındık fiyatlarına müdahale alımına hazırlanan Tarım Bakanlığı’na ihracatçılardan öneri geldi. Sektör, ette olduğu gibi tüm tarafların bir araya getirilip çözüm üretilmesini istedi.

Fındık fiyatlarında son dönemlerde yaşanan müdahale alımı dedikodularının sektörde de belirsizlik yarattığını vurgulayan İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, fiyat yükselecek beklentisiyle kimsenin ürününü satmadığını söyledi.

Ortak çözüm  

Fındık fiyatında yalnızca üreticinin refahının değil, sektörün tüm paydaşlarının durumunun ele alınarak ortak hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Gören, “İhracatçıyı fiyatları indirmekle itham ediyorlar. Ben de soruyorum fiyatı indirmek isteyen kim? Bize bildirin sektör olarak gereğini yapalım” dedi. ‘Müdahale’yi olumlu karşılamayan Gören, ette olduğu gibi sektörün tüm taraflarının bir araya getirilip ortak bir çözüm bulunması önerisinde bulundu.

Çikolatacı Fındığı Terk Etti  

Gören, “Hedefimiz üretimde fındık kullanan çikolata sanayiinin Ar-Ge çalışmalarında fındık kullanımını artırmak. Fiyat tartışmalarına değil, ürünü global markalara nasıl pazarlayabileceğimize odaklanmalıyız” dedi.

Günlük Güncel Fındık Fiyatı Korgan Haber Sitesinde Yayınlanmaktadır

FINDIK FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:http://www.aksam.com.tr/ekonomi/findik-fiyatina-kirmizi-et-modeli/haber-490703

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz